I anledning af det landsdækkende event ”Geologiens Dage” arrangerer geologerne fra museet på Fur både rundvisning i fossil-udstillingen og en guided tur til Knudeklint på Fur.

Geologisk vandring til Knudeklint
På Furs nordside ligger Knudeklint, som byder på en af Limfjordens flotteste vandringsmuligheder. Den ca. 30 meter høje klint viser et imponerende snit gennem randmorænen, hvor moler fra askelag -39 til +130 er blottet i et knap 600 meter langt kystprofil. Her kan man se næsten hele molerserien.

På turen kommer I til at høre om molerets oprindelse, de vulkanske askelag, se på de mange geologiske lag i skrænterne, finde ledeblokke og muligvis også en forstening eller to, og vi skal nyde den storslåede natur.

Mødested: P-pladsen ved stranden, for enden af vejen ved Fur Camping (Gammelgårdsvej).  Turen strækker sig over ca. 4 km og varer omkring 2-2½ time. Turen er gratis og børnevenlig men ikke egnet for gangbesværede

Guide: René Sylvestersen, Geolog og Museumsinspektør på Fur Museum

Location: P-plads ved stranden for enden af Gammelgårdsvej (ved Fur Camping)