BESØG DET NYE MUSEUM

Indenfor præsenterer museet fem nye spændende udstillinger. I den arkæologiske udstilling fortælles historien om Ild, vind og vand – drivkræfter gennem fortiden ud fra fund i Salling. Fra museets flotte kunstsamling kommer udstillingen Samlingspunkter. En særudstilling om Liv og Landskab er fortællingen om Skiveegnen i 1800-tallet fortalt gennem dragter, interiør og brugsgenstande i samspil med kunstværker. Kunstværkerne er af tre lokale kunstnere: Emilie Demant Hatt, Christen Dalsgaard og Hans Smidth. Wunderkammeret er udstillingen, hvor Museum Sallings fire fag; naturhistorie, arkæologi, historie og kunst sammen giver et bud på emner såsom døden, mennesket, barndommen, krig og dyret. Børnenes museum er Gadespejlet, som er en genskabelse af en gade i Skive omkring år 1900.

Udstillingerne og indretningen er støttet af Knud Højgaards Fond, Færchfonden og Skive Kommune ved Rent Liv puljen. Desuden har Skive Kulturhistoriske Museumsforening skaffet økonomisk støtte til en bålhytte.

 

Aktuelle udstillinger

Når Skive Museum åbner igen den 15. september, kan du opleve de nye udstillinger:

Liv og Landskab. Perspektiver på Skiveegnen


Wunderkammer

Samlingspunkter. Fra museets kunstsamling


Ild, Vind og Vand


Børnemuseet Gadespejlet

Museumsbutikken

I butikken finder du plakater, bøger, brugskunst til boligen, postkort og mange andre flotte varer. Museumsbutikken åbner med Skive Museum den 15. september 2018, og følger derefter museets åbningstider.

 

 

Indtil vi ses, kan du følge med på vores Facebookside.