onsdag den 10. februar kl. 19.00

på MUSE®UM Krydsfelt, Havnevej 14, Skive.

Det er velkendt, at Skiveegnen har fostret mange musikalske talenter. Men også i billedkunstens verden findes spændende mennesker med rødder her. Én af dem er Niels Pugholm, som er født og opvokset i Skive, uddannet på Det Fynske Kunstakademi samt Kunstakademiet i Madrid, og nu bosiddende i København med fuld fart på sin kunstneriske karriere.

Niels Pugholm, 32 år, er optaget af at fortælle historier. Det gør han på sin helt egen måde. Fortællingerne er private, det kan være familiehistorier, som er gået i arv gennem generationer, eller erindringer fra hans egen barndom og opvækst i Skive. Historierne fortælles i ord og billeder – tekster, tegninger, video, objekter, installation – på en skæv og tankevækkende måde, så de fanger os og får os til at reflektere, eller til at trække på smilebåndet.

Et af Niels Pugholms værker tager f.eks. udgangspunkt i en historie om farfaderens barberkost, som har haft en meget omtumlet tilværelse og som nu befinder sig i Niels Pugholms private ”Wunderkammer”: En samling af ting og sager, der har betydning for ham.

Et andet værk handler om de mange figurer og tanker, der dukkede op om, når han som barn og ung kiggede ned på terrazzogulvet på badeværelset hjemme hos forældrene på Porshøjvej i Skive.

”Det som tabes”

På caféaftenen vil Niels Pugholm fortælle om sit kunstneriske virke og præsentere udvalgte værker.

Temaet for aftenen er ”Det som tabes”, som også er titlen på hans solo udstilling på Gl. Strand i København. Udstillingen har været vist her i december-januar og har fået stor positiv opmærksomhed i kunstkredse.

Niels Pugholm vil fortælle om, hvordan udstillingen er blevet til, og om de overvejelser, han har haft i forhold til arbejdet med udstillingen. Han vil præsentere nogle af værkerne fra udstillingen, f.eks. tegninger, en gulvinstallation, videoværker. Og han vil diskutere, om fortællingen har et potentiale som værktøj til forandring, eller om fortællingen snarere er et slør for verden omkring os.

Endvidere vil han berette om et helt nyt værk, som først vil blive præsenteret for offentligheden den 11. marts i forbindelse med ”FOKUS: Videokunst Festival” i Kunsthallen Nikolaj.

Ungdommen flytter ind – på museet i marts

Cafeaftenen er en forløber for en større kunstevent i marts måned i anledning af Skive Kunstforenings 75 års jubilæum: Fem yngre kunstnere, heriblandt Niels Pugholm, flytter ind (!) på museet, hvor de vil bo og arbejde i en uge, den 17.-24. marts. Kom og følg med i deres arbejde hver dag kl. 14.00-17.00. Det hele afsluttes med en festlig fernisering Skærtorsdag den 24. marts kl. 16.00. Sæt allerede nu mange krydser i kalenderen. Alle er velkomne til cafeaftenen. Der er kaffe på kanden og fri entré.

Med venlig hilsen Skive Kunstforening

Yderligere info:

Kurt Poulsen, formand for Skive Kunstforening, kup.friland@gmail.com, tlf. 22765003

Mette Dyrberg, kulturkonsulent, mmdy@skivekommune.dk, tlf. 21466451