Caféaften med Poul Ebbe Nielsen
Torsdag den 24. september kl. 19.00-21.00

Poul Ebbe Nielsen er født i Durup i 1941, uddannet læge, men har hele livet haft billedkunsten som sin store interesse. Her på egnen kender vi ham blandt andet som manden, der har skabt de to glasmosaikker i Vile og Glyngøre kirker. Han er lige nu aktuel med udstilling i Glyngøre Kulturstation.

”Min største inspirationskilde har været de franske impressionister og kubister samt Cezanne og Gauguin”, siger Poul Ebbe Nielsen, hvis kunst er kendetegnet ved stærke, lysende farver.

Poul Ebbe Nielsen benytter sig af mange forskellige kunstneriske udtryksformer. På udstillingen i Glyngøre Kulturstation vises malerier, skitser til kirkeudsmykninger, akvareller, emaljearbejder på kobber samt skulpturer og relieffer skabt med udgangspunkt i molersten og fedtsten.

Han arbejder med lyset og solen som livgivende faktor. Værkerne kan være naturalistiske, eller de kan være farverige abstraktioner af de motiver, som han finder i naturen; sten, træer, landskabets linjer og rytmer osv.

Torsdag den 24. september besøger Poul Ebbe Nielsen sin udstilling i Glyngøre for at fortælle om sit kunstneriske arbejde og om sin baggrund og opvækst i Salling. Han vil tage os med en tur rundt i udstillingen og fortælle om tankerne og ideerne bag udvalgte værker, og om arbejdet med komposition, materialer mv. Undervejs serveres en kop kaffe.

Det er gratis for medlemmer af museets venneforeninger, andre betaler entre til museet. Alle er velkomne, men af hensyn til aktuelle corona-restriktioner er der desværre kun plads til et begrænset antal deltagere. Det er derfor vigtigt, at man på forhånd går ind og reserverer plads nedenfor og at man medbringer billetten ved indgangen.

PLADSRESERVATION

Udstillingen kan ses i Glyngøre Kulturstation indtil den 18. oktober 2020.

Foto: Kaj Bonne

Location: Glyngøre Kulturstation, Museumstorvet 7, 7870 Glyngøre