Hygge og uhygge i efterårsferien!
Mandag-fredag kl. 11-16; fredag Halloween kl. 18-21

Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg med dobbelte voldgrave og vold. I middelalderen var Borgen godt beskyttet mod angreb og næsten umulig at indtage, når portene var lukket. I dag ønsker vi ikke at lukke nogen udenfor, men byder alle inden for til sjove aktiviteter for hele familien.

Alle hverdage i efterårsferien er der i borggården mulighed for at lave sit eget smykke hos smykkemageren Stine. Du kan også – hvis du synes, at dagene er blevet kortere og aftenerne er blevet lidt for mørke – lave dit eget bivokslys. For de nysgerrige og modige er der mulighed for at blive klogere på kranier, knogler og skind fra forskellige nordiske dyr. “Gæt et dyr” er en meget populær og skræmmende quiz, og især hvis man bruger sine fingre til at føle med. Hornmageren er også draget til Spøttrup Borg, hvor han forvandler det rå kohorn til brugsgenstande som drikkehorn, bennåle, kamme og meget andet. Lædersmeden viser, hvordan han laver remme, bælter og skeder til soldaternes sværd. Endelig er der også mulighed for at se, hvem der er familiens bedste bueskytte. I den ene side af borggården har vi nemlig rigget en mindre bane op til bueskydning.

Fredag aften er der Halloween på Spøttrup Borg med gru og uhygge.  Borgens egne spøgelser har nemlig inviteret deres familie og kollegaer til en uhyggeligt visit. Borgen er denne aften mørkelagt, da spøgelserne ikke bryder sig om for meget lys. Arrangementet er et samarbejde mellem Spøttrup Borgs Venner og Spøttrup Borg. ”Sidste års store succes med Halloween har gjort, at vi har lavet nogle nye tiltage, som er skræmmende”: udtaler museumsinspektør Sam Wullum

Location: Spøttrup Borg, Borgen 6A, 7860 Spøttrup