Håndarbejds-workshop og arkæologisk værksted

Kom og vær med i en gratis Håndarbejds-workshop i efterårsferien
ved Tekstilformidler Mette Mehlsen

Til efterårsferiens håndarbejds-workshop på Skive Museum kan du flette bånd med en 200 år gammel teknik, som næsten er helt forsvundet fra den moderne verden.
Vi har ladet os inspirere af de hårsmykker fra 1800-tallet, som kan ses i udstillingen. Ud over at flette bånd kan du prøve kræfter med at sy forskellige broderiting.
Aktiviteterne egner sig særligt til børn og deres forældre/bedsteforældre, men interesserede i alle aldre er meget velkomne.
Det er gratis at deltage. Workshoppen finder sted tirsdag og onsdag i museets åbningstid.

For yderligere oplysninger kontakt:
Tekstilformidler Mette Mehlsen, Tlf. 99156918, mail: meme@museumsalling.dk

Torsdag i efterårsferien kan børn og deres forældre besøge det arkæologiske værksted på Skive Museum.

I værkstedet har vi gjort klar til, I kan prøve kræfter med at lave læderpunge, dekorere lerskiver, riste runepinde og male gribedyr frem – og I får selvfølgelig jeres ting med hjem.
Lav en læderpung: Her kan du lave din egen læderpung. Punge i læder har været i brug gennem hele oldtiden. Hvad vil du bruge din pung til? Måske kan du have en lille lykkeamulet i den?
Dekorere lerskiver: I dette værksted kan du prøve at dekorere ler som man gjorde det i Bondestenalderen for ca. 5000 år siden. På denne tid gjorde man meget ud af at udsmykke sin keramik og du kan prøve at gøre bondestenalder menneskene kunsten efter. Du kender måske til det flotte Skarpsallingkar på 50 kr. sedlen? Der er inspiration at hente blandt andet derfra.
Rist en runepind: I vikingetiden for ca. 1000 år siden var runerne meget vigtige, man troede på der var kraft i dem. Runerne kunne helbrede sygdom, men de også kunne bruges til at forbande sine fjender. I dette værksted kan du prøve at riste en runepind. Laver du mon en helbredende pind – eller det helt modsatte?

Onde er de, som taler ondt om os
Runepind, Trondheim, Norge, 950-1000

Kan du finde gribedyret?
I vikingetiden var de vilde med dyr. Gribedyr, som bider hinanden i halerne og snor sig mellem hinanden. Dyrene kan findes på mange af menneskenes genstande – på bygninger, smykker og endda på nogle runesten.  Kom og vær kreativ og mal gribedyrene frem. Hvis du har lyst, kan du hænge din tegning på opslagstavlen.

Det er gratis at deltage. Værkstedet finder sted torsdag i museets åbningstid.

For yderligere oplysninger kontakt:
Museumsinspektør Ellen Østergaard, Tlf. 99157192, mail: elos@museumsalling.dk

Hvor:  Formidlingsrummet på Skive Museum.