Fur Museums sommerprogram 2021
Hvornår: Alle hverdage i 28, 29, 30 og 31 (Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag)

Vulkandemonstration kl. 11 – Alle hverdage i 28, 29, 30 og 31
Fur Museums geologer fortæller om de vulkaner man kan se spor efter i moleret Fur og der vil blive vist en demonstration af, hvordan vulkaner virker. Varighed ca. 10-15 minutter.

Fossilbestemmelse – Alle hverdage i 28, 29, 30 og 31
Har du gjort et spændende fund, som du gerne vil have en geolog til at se nærmere på, så kom ned forbi museet mellem kl. 10 og 13.30. Her vil der være mulighed for at træffe en af museets geologer, der kan hjælpe dig med at bestemme hvad det er for sten og fossiler du har fundet.

I uge 29, 30 og 31 vil der også på udvalgte dage være boder med salg og demonstration af gamle håndværk og gøremål i museumshaven.
Ved museumsgården på Fur, går man ikke i folkedragt og med halm i træskoene. Tværtimod. Gammel teknik blandes med nutidig teknologi, og gamle gøremål bliver til brugskunst, kunsthåndværk eller en fritidsbeskæftigelse. Aktiviteterne kan ses, høres og lugtes. Der er salgsudstillinger og museumsbutik

Fossiljagt på Fur – Alle hverdage i 28, 29, 30 og 31 (ikke på museet)
I følgeskab med Fur Museums geologer/naturvejledere kan du komme med ud at lede efter fossiler i moleret. Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger) og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 55-54 millioner år siden. Find dit eget fund af enestående kvalitet. På turen fortælles om et af verdens sjældneste jordlag, moleret. Fossiljagten henvender sig til såvel store som små. Kl. 15.15 vil der blive demonstreret, hvordan en vulkan virker.
Husk praktisk fodtøj, poser til fund og evt. en gammel smørrebrødskniv.
Børn under 8 år deltager gratis i Fossiljagterne mens det koster 40,- kr. for voksne/unge. Billet kan købes i museumsbutikken på Fur Museum eller på stedet. Fossiljagten kommer til at foregå i molergravene midt på øen, men vi mødes ved P-pladsen ved Bette Jenses Hyw.
Tidspunkt: kl. 14-15.30
Pris: 40 kr. Børn under 8 år gratis
Hvor: Mødested, P-pladsen ved Bette Jenses Hyw. Fossiljagten kommer til at foregå i molergravene midt på øen.

Location: Fur Museum, Nederby 28, 7884 Fur