MUSEUM SALLING begynder genåbningen af museerne. Efter folketingets fase 2.5 genåbning har museerne nu mulighed for at tage imod gæster.

MUSEUM SALLING har valgt at lave en løbende genåbning med start på Spøttrup Borg tirsdag d. 26. maj kl. 12.00, hvor der er god plads og gode muligheder for at sikre gæsterne. Derefter følger Fur Museum onsdag d. 27. maj kl. 12.00, hvor der gøres ekstra ud af afstandsmarkeringerne i udstillingerne. Gården Det Lille Land kan endnu ikke åbnes pga. de meget små rum.

Museet følger de officielle krav til max 1 person pr. 4 m2 – hvilket betyder at personalet sørger for optælling af gæsterne. ”Men det vil undre os meget, hvis gæster vil opleve at skulle vente på at komme ind” udtaler museumschef Per Lunde Lauridsen. Der er heldigvis plads til en hel del gæster trods afstandskravene. Der vil være ekstra personale på arbejde for at sikre sikkerheden for alle gæster.

Kulturstationen i Glyngøre vil åbne i forbindelse med Skt. Hans d. 23. juni, hvor en ny udstilling af kunstneren Poul Ebbe Nielsen bliver præsenteret. Han har bl.a. udsmykket Glyngøre Kirkes våbenhus med glasmosaik. Så må vi se om forsamlingsantallet tillader det traditionelle Skt. Hans bål, som museumsforeningen står for.

På Skive Museum vil der i juni arbejdes på højtryk for at få udstillingen ”Besat, Befriet, Beredt” klar til åbning. Udstillingen laves i samarbejde med en række engagerede frivillige hjemmeværnsfolk. Desværre har nedlukningen betydet, at udstillingsopbygningen har ligget stille. ”Vi håber på, at vi kan åbne Skive Museum senest 1. juli – så det er klar til sommerferiegæsterne og lokalbefolkningen, når skoleferien starter” udtaler museumsinspektør Anne Birgitte Jessen.

MUSEUM SALLINGs arkiver åbner først for personlig henvendelse og gæster i august. Men personalet vil svare på mails og telefonhenvendelser i hele juni måned i de normale åbningstider. De nye retningslinjer begrænser de frivilliges deltagelse i museets og arkivernes aktiviteter.

Museets arkæologiske afdeling har i hele perioden arbejdet og stået klar til hurtigst muligt at afdække jorden, når bygherrer har et projekt i gang. I forhold til metaldetektor-fund o. lignende henvendelser så kontakt afdelingen pr telefon eller mail for nærmere aftale.

Vi glæder os til at få gæster på museerne – og håber at alle vil tage de ændrede forhold positivt og med et smil.