Geologisk vandring til Knudeklint på Fur
Mandag den 14. juni kl. 18.30

Som en del af Skiveegnens kulturuge 2021 vil der være mulighed for at komme med en af museets geologer på tur til Knudeklint.

På Furs nordside ligger Knudeklint, som byder på en af Limfjordens flotteste vandringsmuligheder. Den ca. 30 meter høje klint viser et imponerende snit gennem randmorænen, hvor moler fra askelag -39 til +130 er blottet i et knap 600 meter langt kystprofil. Her kan man se næsten hele molerserien.
På turen kommer I til at høre om molerets oprindelse, de vulkanske askelag, se på de mange geologiske lag i skrænterne, finde ledeblokke og muligvis også en forstening eller to, og vi skal nyde den storslåede natur.

Mødested: P-pladsen ved stranden, for enden af vejen ved Fur Camping (Gammelgårdsvej).
Turen strækker sig over ca. 4 km og varer omkring 2-2½ time. Turen er børnevenlig men ikke egnet for gangbesværede.

Sted: Mødested, P-plads ved stranden for enden af Råkildevej, 7870 Fur
Dato og tid: mandag den 14. juni, kl. 18.30