Friluftsmaleri i Salling – Glyngøre Plein Air 2019

Har du nogensinde undret dig over, hvordan kunstnere får tryllet en hvid flade om til et farvestrålende landskab? ”Glyngøre Plein Air 2019 – syv kunstnere fortolker Salling”, giver dig chancen for at se malerne over skulderen og få et unikt indblik i, hvordan et landskabsmaleri bliver til.

I perioden 16. juni til 22. juni vil syv kunstnere fra henholdsvis Tyskland, Holland og Danmark opholde sig på egnen og hver dag male på forskellige lokaliteter i Salling og ved Limfjorden. I ugens løb skaber hver kunstner en række værker med motiver fra egnen.

Alle er velkommne til at opsøge kunstnerne og kigge dem over skulderen, når de arbejder. Via pressen og på museets facebookside, @glyngorekulturstation, kan man få oplysninger om, hvor man kan finde de arbejdende kunstnere ude i landskabet.

Udstilling viser Salling i farver
I umiddelbar forlængelse af ugen med hektisk maleaktivitet (16.-22. juni) præsenteres de færdige værker på en udstilling i Glyngøre Kulturstation. Udstillingen, som åbnes Sankt Hansaften den 23. juni, kan opleves indtil den 20. oktober.

Udstillingen vil være en farverig billedfortælling om Sallings dejlige landskab og livet mellem mennesker på egnen.

Der bliver udarbejdet et katalog, som viser den kunstneriske proces. Herudover vil processen blive dokumenteret i form af opslag på Facebook og lignende. En samlet fotodokumentation kan opleves i et slideshow på en skærm i udstillingen.

Hvad er plein air-maleri?
Plein air er en gammel international tradition, hvor friluftsmalere mødes, ofte i naturskønne omgivelser, og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet. Plein air stammer fra 1800-tallets franske og engelske malere og bredte sig til Danmark, for eksempel Skagensmalerne, og var samtidig en forløber for impressionismen.

Traditionen er ikke særlig udbredt i Danmark, men i 2017 stod Museum Salling bag projektet Glyngøre Plein Air. Det blev en stor succes; både egnens borgere og mange turister fulgte kunstnernes arbejde og oplevede udstillingen på Glyngøre Kulturstation. Nu gennemføres konceptet igen i sommeren 2019.

Kunstnerne:
Nogle af kunstnerne vil være gengangere fra 2017, andre er nye, men alle er de håndplukkede til projektet. De malende kunstnere i 2019 er: Finn Have (DK), Matvey Slavin (D), Gineke Zikken (NL), Sigurd Wendland (D), Tine Schumann (D), Felix Pedersen (DK) og Henrik Scheel andersen (DK).

INFO:

Glyngøre Plein Air 2019 udstillingen vises i Glyngøre Kulturstation, Museumstorvet 7, Glyngøre, 7870 Roslev i perioden 24. juni til 20. oktober 2019. Se info om museet her: https://museumsalling.dk/glyngore-kulturstation

Glyngøre Plein Air er etableret i et samarbejde mellem Museum Salling / Glyngøre Kulturstation og projektets kurator Henrik Scheel Andersen.

Yderligere oplysninger kan fås hos udstillingens kurator Henrik Scheel Andersen på mail post@galleri2132.com, tlf. 8755 3211, eller museumsinspektør Mette Dyrberg, mail mmdy@museumsalling.dk, tlf. 2146 6451

SÆT KRYDS I KALENDEREN:

Søndag den 16. juni kl. 13-16 i Glyngøre:
Glyngøre Plein Air 2019 skydes i gang. Kom og se de syv landskabsmalere sætte de første penselstrøg på de hvide lærreder. Det sker i Glyngøre i området omkring havnen og stranden, ved museet og i midtbyen.

16.-22. juni:
Kunstnerne maler i Salling. Følg med på facebooksiden @glyngorekulturstation, hvor man både kan følge med i, hvor kunstnerne arbejder, og opleve procesbilleder af nogle af værkerne.

Søndag den 23. juni kl. 19.00 i Glyngøre Kulturstation:
Fernisering. Åbning af udstillingen med de færdige værker, herefter Sct. Hans bål på stranden bag museet. Udstillingen åbnes af museumschef Inge Kjær Kristensen og udstillingens kurator Henrik Scheel Andersen.

Tirsdag den 20. august kl. 19.00:
Cafeaften. Med udgangspunkt i udstillingen vil kurator Henrik Scheel Andersen sammen med museumsinspektør Mette Dyrberg fortælle om plein air-konceptet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Museumsinspektør Mette Dyrberg

T:  9915 7196 / 2146 6451