Ib Monrad Hansen belyser det senmoderne menneskes udfordringer og moralske konflikter i særudstillingen på Skive Museum.
24. maj – 24. november 2019

Ib Monrad Hansen (f. 1963) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1998 og har igennem en årrække udviklet et karakteristisk billedsprog, der er både udfordrende og markant. Det er kendetegnet ved en særlig figurativ stil, der på illusionistisk vis kombinerer et mytologisk og historiefortællende indhold med vores virkelighed.

Udstillingen ’Ib Monrad Hansen. another way of painting – another way of thinking’ vil præsentere en række af kunstnerens store og betydningsfulde værker fra de seneste 12 år. Der ligger op til flere tusinde timers arbejde bag hvert værk, hvor Ib Monrad Hansen går til den kunstneriske proces med en forskers grundighed. Netop denne grundighed og fordybelse står i modsætning til den moderne verdens hast, hvor alting skal gå hurtigere og hurtigere. Ib Monrad Hansen bliver drevet af det, han ikke kender fremfor gentagelse og rutiner. Derfor dykker han fokuseret ned i et nyt emne og lærer hver gang sig selv at male på ny. Et nyt maleri er for Ib Monrad Hansen en ny måde at tænke på.

Omdrejningspunktet i udstillingens værker er konflikten mellem menneske og kultur samt civilisation og natur. I det monumentale værk ’Tusch. Og de er som vilde dyr’ (2009) skildres en kaotisk formation af kæmpende menneskekroppe, hvor alles kamp mod alle skaber en heftig dynamik over hele billedfladen. I andre af udstillingens værker tematiseres civilisationens, naturens og globaliseringens problemstillinger i en række udvidede landskabsmalerier, hvor Ib Monrad Hansen har anvendt et yderst komplekst kompositionsprincip, hvor jordkloden både ses tæt på og langt fra.

Ib Monrad Hansen står ikke blot som en stærk repræsentant indenfor den figurative kunst, men bekræfter også i høj grad dette billedsprogs gyldighed og potentiale i dag. Igennem sin kunst skildrer han nye måder at opfatte, forstå og tolke virkeligheden og menneskets natur på. Udstillingen på Skive Museum er den første større præsentation af kunstnerens værker.

ARTIST TALK med Ib Monrad Hansen søndag den 2. juni 2019 kl. 13.00 på Skive Museum. Der er gratis adgang til arrangementet efter betalt entré til museet. Læs mere her