Verdensmål på Skive Museum:

Kunsten at male håb

17 verdensmål fortolket i 17 malerier og 17 digte af Hans Tyrrestrup. Udstilling på turné kan opleves på Skive Museum den 5.-15. oktober

Hvordan ser de 17 verdensmål ud på et lærred? Kan farver, former og symboler være med til at åbne vores øjne og få os til at overveje, hvilken verden, vi ønsker vores børn og børnebørn skal vokse op i? Maleren og digteren Hans Tyrrestrup har med inspiration fra FN’s 17 verdensmål skabt 17 malerier og skrevet 17 små digte. Det har resulteret i en udstilling, som nu er på turne rundt i landet, med et emne, som er mere aktuelt end nogensinde før.

”Kunsten at male håb” blev vist første gang på Museet Holmen i Løgumkloster. Nu kan den snart opleves på Skive Museum, hvor Hans Tyrrestrups malerier præsenteres i den ene af de to store ovenlyssale, ’marmorsalen’, i selskab med museets egne kunstværker; midt i udstillingen ”Fra museets kunstsamling. Malerier, modeller og madrasser”.

Det er Soroptimist International i Danmark, der står bag vandreudstillingen ”Kunsten at male håb”, i forbindelse med foreningens 100-års jubilæum i 2021. Soroptimist International er et verdensomspændende netværk af kvinder i erhverv, der arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders status. I Danmark findes der 53 klubber, og det er den lokale klub Soroptimist-International Skive, SI Skive, der i samarbejde med Museum Salling har taget initiativ til, at udstillingen også kan opleves her i Skive.

Vestjysk kunstner
Hans Tyrrestrup er 73 år og bosat i landsbyen Thorstrup nord for Varde. Han er kendt for sine ekspressive, abstrakte men figurative malerier i stærke farver og malet med brede penselstrøg, og for sin evne til at skabe værker, hvor han bringer billedkunsten i dialog med for eksempel digtning og musik.

Hans Tyrrestrup har en lang række udstillinger i Danmark og i udlandet bag sig, Han er repræsenteret på blandt andet Esbjerg Kunstmuseum og KØS, og han har udsmykket mange offentlige bygninger, heriblandt Esbjerg Musikkonservatoriums store sal, Aarhus Universitet, Erhvervsministeriet, Københavns Kultur Fond samt ambassader og konsulater i en lang række lande. Han har tidligere udstillet på Skive Kunstmuseum i ”Regionsudstillingen 2003 – Billedkunstnernes Forbund Vestjylland”, en gruppeudstilling med værker af professionelle billedkunstnere i Vestjylland.

Fernisering
Udstillingen åbnes tirsdag den 5. oktober kl. 16.30. Alle er velkomne, og kunstneren vil være til stede.

Særligt tilbud til skoleklasser
I udstillingsperioden inviteres skoleklasser til at besøge museet for at se udstillingen og arbejde med de 17 verdensmål. Invitationen henvender sig primært til 3.-9. klassetrin, men alle, også ungdomsuddannelserne er velkomne. På grund af den meget korte udstillingsperiode er det begrænset, hvor mange grupper, der er plads til, derfor er det vigtigt at skoler og grupper reserverer tid på forhånd.

”Kunsten at male håb” er arrangeret i et samarbejde mellem SI Skive og Skive Museum/Museum Salling.

Yderligere info: