Kvinden fra Vejhøje – En rig kvindegrav fra Salling
Omvisning på Skive Museum
Lørdag den 12. juni kl. 14
Mandag den 14. juni kl. 14

Skive Museum udstiller denne sommer et enestående fund af en rig kvindegrav fra Durup. Graven, der er fra den tidlige jernalder, indeholdt flere genstande heriblandt et såkaldt nordjysk bælte. Der er kun fundet få af disse bælter i Danmark, og bæltet fra Vejhøje er et af de bedst bevarede og vidner om en magtfuld elite med hovedsæde nær Durup.

Nu er der mulighed for at komme bag om fundet og få hele historien om udgravningen, kvinden fra Vejhøje og hendes bælte, når Museum Salling Arkæologi fortæller om fundet og viser rundt i udstillingen.

Sted: Skive Museum, Havnevej 14, Skive
Praktisk info: Mødes i forhallen på Skive Museum
Dato og tid:
Lørdag d. 12. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation: PLADSRESERVATION 12/6 kl. 14
Mandag d. 14. juni, kl. 14.00. Gratis billetreservation: PLADSRESERVATION 14/6 kl. 14

Arrangør: Museum Salling/Skive Museum
Kontaktperson: Helle Holm Hansen, hehh@museumsalling.dk, 24279480