Foredrag onsdag den 6. november kl. 19 på Sundsøre Lokalarkiv
v. museumschef Inge Kjær Kristensen

Museumschef Inge Kjær Kristensen fra MUSEUM SALLING tegner under dette foredrag et spændende billede af 1800- og 1900-tallets “folkemedicin” samt de kloge mænd og koner, som stod bag behandlingsformerne.

Hvem kender i dag Nordsallingboerne, der udøvede behandlinger på egnen – Jens Espersen, Mads Wollesen, Anders Lund, Andreas Bejler, “Æ Hop”? Alle havde de dét til fælles, at de fungerede som kloge mænd og koner i slutningen af 1800-tallet/begyndelsen af 1900-tallet.

De kloge blev inddraget i sygdomsbehandlingen, når husmoderens egne evner ikke længere rakte. Ofte indeholdt behandlingen åreladning, brug af planter og dyr samt mærkelige, magiske ord og gerninger. Der var stor tiltro til deres evner, men også en vis form for afstand, for de kloge kunne mere end deres Fadervor!

Der er gratis adgang til foredraget.

Location: Sundsøre Lokalarkiv, Sølvvej 38, Thorum, 7870 Roslev