Kunsthistoriens Store Mestre: Stanley Spencer
Foredrag v. kunsthistoriker Signe Jacobsen

Foredragsrække om kunsthistoriens store mestre fortsætter i efteråret

Tre foredrag på Skive Museum om tre af de store kunstnere i den vestlige kunsts historie: Albrecht Dürer, Jan Vermeer van Delft og Stanley Spencer

Kunsthistorikeren Signe Jacobsen kommer igen til Skive i efteråret og fortsætter sin populære foredragsrække om store mestre i kunstens historie. Denne gang vil hun fortælle om den tyske maler Albrecht Dûrer, hollandske Jan Vermeer van Delft og den engelske maler Stanley Spencer. Alle foredragene vil have udsyn til den tid, kunstneren er en del af, og med inddragelse af andre kunstnere fra samme tid til sammenligning og uddybning.

Signe Jacobsen er kunsthistoriker, mag. art., og har mange års erfaring i formidling af kunst. Foredragsrækken, som er arrangeret af Skive Kunstforening i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skive og Skive Museum, finder sted tre onsdage kl. 19.00 på Skive Museum. Alle er velkomne. Pris 100 kr. (gratis for medlemmer af Skive Kunstforening).

Foredrag 3: Onsdag den 6. november: Stanley Spencer

Stanley Spencer (1891-1959) var en af Englands mange excentrikere. Hans kunst er nøje forbundet med hans særprægede biografi og hans vanskelige, ja nærmest traumatiske forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv. Hans kunst har både ekspressionistiske og surrealistiske træk og også nærgående detaljenaturalistiske træk; de kan være ligefrem hudflettende selvudleverende og til tider i nærmest pinlig og endog (ufrivilligt) lattervækkende grad. Hans kunst, som er voldsomt original for sin tid, foregriber på flere måder kendte kunstnere som engelske Francis Bacon og Lucien Freud.

INFO:

• Foredragsrækken er arrangeret af Skive Kunstforening i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skive og Skive Museum.
  • Alle tre foredrag finder sted onsdag aften kl. 19-21 på Skive Museum, Havnevej 14, 7800 Skive.
  • Ingen forhåndstilmelding – betaling ved indgangen. NB: Der er begrænset antal pladser.
  • Pris pr. foredrag 100 kr. (gratis for medlemmer af Skive Kunstforening)