Strik i 1800-tallet
Foredrag ved tekstilformidler Mette Mehlsen

Med udgangspunkt i Museums Sallings tekstile samling fortæller Tekstilformidler Mette Mehlsen om strik i 1800 tallet. Perioden hvor det var en selvfølgelighed og nødvendighed at piger og kvinder mestrede det tekstile håndværk strikning. Vi starter med en kort omvisning i udstillingen Liv og Landskab for at se de udstillede strikkede genstande.

Der bliver mulighed for at høre nærmere om lokale strikkede genstande fra 1800 tallet, de medbringes fra Museum Sallings tekstile samling. For dem der har lyst – er der mulighed for at tage udfordringen op og strikke efter opskrifter fra 1800 tallet. Medbring gerne strømpepinde nr. 2 – 2,5 mm.

Foredraget begynder kl. 19.00 og Skive Museum holder åbent til kl. 21.00. Der er gratis adgang til foredraget efter betalt entré til museet.