Fra slumrydning til bevaringspolitik 1939-1983

Foredrag på Skive Museum

Onsdag den 29. april kl. 19.00

Da Danmark i 1939 fik sin første saneringslov, var foremålet at komme forslummede husrækker eller hele bykvarterer til livs. Der skulle skabes plads til moderne boliger, som kunne fremme velfærd for byens mennesker. Også i Skive blev der revet ned, bl.a. i Søndergade og ved Posthustorvet i 1960’erne. Byarkivar Kristian Buhl Thomsen har skrevet en ph.d.-afhandling om dansk sanerings- og byfornyelsespolitik og vil i foredraget fortælle om og vise billeder af slum, sanering og byfornyelse i udvalgte danske byer. Han vil også foretælle om, hvordan bevaringsinteresser ofte førte til voldsomme sammenstød med saneringspolitikken. Det forandrede politikken, så der i 1983 blev vedtaget en byfornyelse. Nu skulle der i stedet gives støtte til istandsættelser af byernes gamle huse.

Arrangementet er et led i Skive Museums onsdagsaften-arrangementer. Skive Museum har åbent om onsdagen indtil kl. 21, og hver onsdag kl. 19 sker der noget særligt, det kan være et foredrag, en omvisning eller andet. Man kan også bare benytte lejligheden til et museumsbesøg efter fyraften, se udstillingerne og købe en kop kaffe og lignende. Det er gratis at deltage i arrangementet efter betalt entré til museet.