Plein Air 2021. Maleri i det fri

Syv danske og tyske kunstnere fortolker landskabet i Salling. I perioden 16. juni til 22. juni vil kunstnerne opholde sig på egnen og hver dag male på forskellige lokaliteter i Salling og ved Limfjorden. I ugens løb skaber hver kunstner en række værker med motiver fra egnen.

Plein Air betyder ”i fri luft” og er en international tradition, hvor friluftsmalere mødes og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet. En gruppe kunstnere fra Tyskland, Holland og Danmark opholder sig på Skiveegnen i en uge. De skaber en række værker med motiver inspireret af landskabet, Limfjorden, lyset, stemningen og livet mellem mennesker.

Plein Air-traditionen er ikke særlig udbredt i Danmark, men i 2017 og 2019 stod Museum Salling bag projektet ”Glyngøre Plein Air”. Det blev en stor succes; både egnens borgere og mange turister fulgte kunstnernes arbejde og oplevede udstillingen på Glyngøre Kulturstation. Nu gennemføres konceptet igen i sommeren 2021 – dog med den ændring, at de færdige værker vises i Spøttrup i stedet for på Glyngøre Kulturstation, som i år er lukket pga. renovering.

Ugens maleaktivitet skydes i gang på Jenle i Kulturugen

Onsdag den 16. juni indledes Plein Air 2021, og kunstnerne sætter de første penselstrøg på deres lærreder. Det sker kl. 11 på Jenle, hvor vi præsenterer de deltagende kunstnere. Ugens første maledag har således de smukke omgivelser omkring Jenle som motiv.

Du har chancen for at se kunstnerne over skulderen og få et unikt indblik i, hvordan et maleri bliver til.

Salling i farver – udstilling på Spøttrup Borg

De færdige værker vises efterfølgende på en udstilling på Spøttrup Borg, i velkomstbygningen til borgen. Udstillingen vil være en farverig billedfortælling om Sallings dejlige landskab og livet mellem mennesker på egnen. Her vil man kunne se hvor forskelligt de enkelte kunstnere har grebet sagen an.

Udstillingen åbnes den 23. juni kl. 19.00 (Sct. Hans aften). Alle er velkomne. Vi overholder naturligvis de til den tid gældende corona-restriktioner.

Der bliver udarbejdet et katalog, som viser den kunstneriske proces. Desuden kan man opleve en samlet fotodokumentation i et slideshow på en skærm i udstillingen.

Plein Air 2021 er arrangeret af Museum Salling Kunst og projektets kurator Henrik Scheel Andersen, som en af de malende kunstnere. De øvrige kunstnere er Sibylle Bross (D), Corinna Weiner (D), Sigurd Wendland (D), Mia-Nelle Drøschler (DK), Finn Have (DK) og Claus Hangaard (DK).

Location: Spøttrup Borg, Borgen 6A, 7860 Spøttrup