Salling i farver: Plein Air 2021

I en uge har syv danske og tyske kunstnere opholdt sig på egnen og skabt en række malerier med motiver inspireret af landskabet og naturen i Salling, Limfjorden, lyset, stemningen og livet mellem mennesker.

De færdige værker kan nu opleves på en udstilling i velkomstbygningen på Spøttrup Borg. Udstillingen er en farverig billedfortælling om Sallings dejlige landskab og livet mellem mennesker på egnen. Her vil man kunne se hvor forskelligt de enkelte kunstnere har grebet sagen an.

Katalog

Der er udarbejdet et katalog, som viser den kunstneriske proces. Desuden kan man opleve en samlet fotodokumentation i et slideshow på en skærm i udstillingen.

Hvad er Plein Air?

Plein Air betyder ”i fri luft” og er en international tradition. hvor kunstnere mødes og maler deres værker ude under åben himmel, direkte foran motivet. Plein Air har rødder helt tilbage til guldalderen og er efterfølgende blevet dyrket af impressionisterne, i Danmark for eksempel Skagensmalerne. I dag er Plein Air ikke særlig udbredt i Danmark, men i 2017 og 2019 stod Museum Salling bag projektet ”Glyngøre Plein Air”. Det blev en stor succes; både egnens borgere og mange turister fulgte kunstnernes arbejde og efterfølgende udstilling i Glyngøre Kulturstation.

Udstillingen

Plein Air 2021 er arrangeret af Museum Salling Kunst og projektets kurator Henrik Scheel Andersen, som en af de malende kunstnere. De øvrige kunstnere er Sibylle Bross (D), Corinna Weiner (D), Sigurd Wendland (D), Mia-Nelle Drøschler (DK), Finn Have (DK) og Claus Hangaard (DK).

Udstillingen kan opleves i perioden 24. juni til 21. juli i Spøttrup Borgs åbningstider, hver dag i juni fra kl. 10-17., i juli kl. 10-18.

Gratis entre til udstillingen

Der er gratis entre til Plein Air-udstillingen i Velkomstbygningen, men NB der skal betales entre til Borgen (80 kr., børn 0-17 år gratis).

Location: Spøttrup Borg, Borgen 6A, 7860 Spøttrup