Søndag den 9. maj kl. 14

Ny bog: Tag med Jeppe Aakjær, Hans Smidth og Christen Dalsgaard på vandretur på heden.

Jeppe Aakjær skrev i 1910 en tekst, der blev udgivet af Danmarks Naturfredningsforening som et indlæg i debatten om, hvordan landskabet skulle forvaltes. I 1919 udkom teksten i en bog med titlen Hedevandringer, illustreret med sort/hvide gengivelser af malerier af blandt andet Hans Smidth og Christen Dalsgaard.

I november 2020 blev bogen genudgivet på Forlaget Hovedland, med forord af redaktør Steen Piper. Den nye bog har flotte farvegengivelser af Hans Smidths og Christen Dalsgaards malerier, mange er de samme motiver, som var med i den oprindelige (sort/hvide) udgave. I alt 28 værker er gengivet i bogen, heraf er de fleste i Skive Museums eje.

Forlaget Hovedland skriver: ”Vil man vide noget om Danmarks mest bemærkelsesværdige natur, heden, skal man gå til Jeppe Aakjær og til bogen Hedevandringer. I Hedevandringer tager forfatteren os med på en sentimental rejse i hedelandet. Her giver forfatteren en både præcis og poetisk skildring af heden, som prægede store dele af Jylland for godt og vel 100 år siden. I Hedevandringer var det den ”værdikonservative” Aakjær, modsat den socialistisk-revolutionære Aakjær, der talte. Når Jeppe Aakjær er en så stor dansk forfatter, så skyldes det ikke, at han skrev de bedste historier, men snarere at det han skrev, betød noget. Derfor blev Danmark et bedre, mere demokratisk land.”

Bogen er blevet til i et samarbejde med Museum Salling Kunst.

 

Præsentation af bogen søndag den 9. maj kl. 14.00

Steen Piper, redaktør i Forlaget Hovedland, besøger Skive Museum, hvor han vil præsentere Hedevandringer og fortælle om sit arbejde med bogen. Ved den lejlighed vil museumsinspektør Mette Dyrberg præsentere et par af museets seneste erhvervelser af Hans Smidth og Christen Dalsgaard.

Begrænset antal pladser – derfor reserver plads her:   PLADSRESERVATION

 

(FAKTA om bogen):

Hedevandringer. Fra Aakjær, Samlede værker, 1919.

Forord Steen Piper. Illustreret med værker af Hans Smidth og Christen Dalsgaard. 82 sider, indbundet. Udkom november 2020. Pris kr. 169.

Bogen kan købes på Skive Museum samt i boghandleren.

 

Location: Skive Museum, Havnevej 14, 7800 Skive