Torsdag den 24. september 2020 kl. 19.30
Foredrag v. Kenneth Nielsen, arkæolog, Nordjyllands Historiske Museum

Med udgangspunkt i to af Aalborg Historiske Museums enestående fund fra 2019, nemlig det velbevarede riddersværd fra Algade samt massegraven ved Tiendeladen, vil middelalderarkæolog Kenneth Nielsen tage os med tilbage til den mørkere del af Aalborgs middelalder. I første del skal vi høre om sværdenes udviklingshistorie frem til 1200-tallet, hvorefter anden del byder på et mere dystert indblik i det materiale, som fortidens konflikter efterlader til arkæologerne. Massegravene taler her deres tydelige sprog og vi skal se nærmere på, hvad det er muligt at fortælle om kampene ud fra de skader, som findes på skeletterne af de faldne.

Foredraget finder sted på Skive Museum.
Pris: 50,- kr. incl. kaffe/the og hjemmebag. Gratis for medlemmer af Skiveegnens Arkæologiforening.

Arr.: Skiveegnens Arkæologiforening.