Når Herregårdenes Dag løber af stablen den 16. august slår Spøttrup Borg – sammen med 30 andre slotte og herregårde over hele landet – dørene op for publikum.

Man kan deltage i et væld af forskellige aktiviteter og arrangementer over hele landet, når Herregårdenes Dag afholdes den 16. august 2020. Herregårdenes Dag skal være med til at sætte fokus på landets slotte og herregårde, som er en væsentlig – men ofte overset – del af den danske kulturarv

På Spøttrup Borg viser museumsinspektør og borgherre Sam Wullum rundt og fortæller om Borgen gennem mange århundreder. Rundvisningen begynder ved Velkomstbygningen kl. 14 og er gratis, når der er betalt almindelig entré til Spøttrup Borg.

Herregårdenes glemte kulturarv

I Danmark ligger over 700 herregårde spredt som et fintmasket net udover landet. Det danske landskab er formet af og med godserne, der gennem århundreder har været den væsentligste drivkraft på landet. De store gamle hovedbygninger ligger stadig i dag i landskabet som vidnesbyrd om godsernes enorme betydning – blandt andet som nogle af de største arbejdspladser i landområderne helt ind til midten af 1900-tallet.

”Herregårdenes rolle og kulturarv er desværre på mange måder glemt i dag. De fleste har nok set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedet, historien og betydningen, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie, som har haft betydning for natur og kultur i ethvert lokalsamfund, og de skal derfor være en del af folks bevidsthed. Målsætningen med Herregårdenes Dag er at åbne herregårde over hele landet for et bredt publikum en enkelt dag om året”, siger Britta Andersen, der er direktør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som står bag initiativet til Herregårdenes Dag.

Spøttrup Borg har åbent kl. 10-17 og rundvisningen finder sted kl. 14.

For yderligere information henvendelse til:

Museumsinspektør Sam Wullum

E: sawu@museumsalling.dk