Særudstillingen vises 28. september 2019 til 1. marts 2020

I forbindelse med udstillingsprojektet ’Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet’ vil Skive Museum præsentere fotografier af den internationalt anerkendte kunstner Trine Søndergaard, der udforsker tematikker omkring identitet, historiske rødder og kvindeliv.

Trine Søndergaard (f. 1972) arbejder med kunstfotografiet som udtryk, hvor en karakteristisk stilhed slår tonen an. I lavmælte portrætter af kvinder med tildækkede ansigter eller bortvendte blikke har kunstneren skabt et særligt sanseligt og fotografisk univers. Kvinders historie er et væsentligt emne for Trine Søndergaard, og særligt hvordan dette kan knyttes til beklædningsgenstande, der både står som et udtryk for noget kulturelt og personligt. Hun har blandt andet arbejdet med den traditionelle fanøske klædedragt ”Strude”, der skulle beskytte kvinderne mod vind og vejr. Kvindernes ansigter er stort set skjulte bag beklædningen, ligesom de også er det i serien ’Dress of Mourning’, hvor kvinder bærer sorte sørgedragter.

Trine Søndergaards fotografiske sprog taler ind i en aktuel tematik omkring vores historiske og nationale identitet. Hovedbeklædninger, egnsdragter og udsmykninger præsenteres i et smukt iscenesat udtryk, der rummer en visuel historiefortælling fremfor en politisk holdning.

Skive Museum har inviteret Trine Søndergaard til at skabe nye værker med udgangspunkt i museets kulturhistoriske samling. De nye værker vil blive udstillet i dialog med kunstnerens tidligere fotografiske arbejde.

Udstillingen er en del af projektet Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet, der er et samarbejde mellem syv forskellige kunstmuseer: Randers Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Skovgaardmuseet, Holstebro Kunstmuseum, Glasmuseet i Ebeltoft, Museet for Religiøs Kunst i Lemvig samt Skive Museum. De samme museer var alle en del af udstillingssamarbejdet De Syv Dødssynder i forbindelse med Aarhus 2017.