Vinterferie på Skive Museum

Vinterferien på Skive Museum byder på en række aktiviteter for både store og små.

Tirsdag den 11. februar og torsdag den 13. februar kl. 12-16 er der arkæologisk værksted, hvor du for eksempel kan sy en læderpung som i oldtiden, dekorere lerskiver eller prøve at finde ”gribedyret”.

Onsdag den 12. februar kl. 12-16 kan du lave båndsmykker med en 200 år gammel teknik. Onsdag aften kl. 19 er der omvisning i udstillingen ”Trine Søndergaard – Herfra hvor vi står” med fokus på Sallings huer.

I weekenderne 8. og 9.  samt 15. og 16. februar kl. 12-16 kan du lave et kunstværk eller museets berømte isbjørn i Hamaperler.

Tirsdag og torsdag i vinterferien kan børn og deres forældre besøge det arkæologiske værksted på Skive Museum.

Her kan I prøve kræfter med vores værksteder og lave forskellige ting – som I selvfølgelig kan få med hjem.

Lav en læderpung: Her kan du lave din egen læderpung. Punge i læder har været i brug gennem hele oldtiden. Hvad vil du bruge din pung til? Måske kan du have en lille lykkeamulet i den?

 

Dekorere lerskiver: I dette værksted kan du prøve at dekorere ler som man gjorde det i Bondestenalderen for ca. 5000 år siden. På denne tid gjorde man meget ud af at udsmykke sin keramik og du kan prøve at gøre bondestenalder folkene kunsten efter. Du kender måske til det flotte Skarpsallingkar på 50 kr. sedlen? Der er inspiration at hente blandet andet derfra.

 

Rist en runepind: I vikingetiden for ca. 1000 år siden var runerne meget vigtige. Kun få kunne skrive med runer og man troede på, der var kraft i dem. Runerne kunne helbrede sygdom, men de også kunne bruges til at forbande sine fjender. I dette værksted kan du prøve at riste en runepind. Laver du mon en helbredende pind – eller det helt modsatte?

Kan du finde gribedyret?

I vikingetiden var de vilde med dyr. Gribedyr, som bider hinanden i halerne og snor sig mellem hinanden. Dyrene kan findes på mange af menneskenes genstande – på bygninger, smykker og endda på nogle runesten.  Kom og vær kreativ og mal gribedyrene frem. Hvis du har lyst, kan du hænge din tegning på opslagstavlen.

 

Flet dine egne båndsmykker med en historisk teknik
Onsdag den 12. februar kl. 12-16

Onsdag i vinterferien kan du deltage i en håndarbejds-workshop. Med inspiration i museets udstilling af fotografiske værker med Trine Søndergaard kan du flette bånd med en 200 år gammel teknik, der næsten er forsvundet fra den moderne verden. Vi lader os inspirere af Trine Søndergaard-udstillingen og hårsmykker fra 1800-tallet, der kan opleves i udstillingen. Udover at flette bånd, kan du også prøve kræfter med at sy forskellige broderisting.
Arrangementet egner sig særligt til børn og deres forældre eller bedsteforældre, men interesserede i alle aldre er velkomne.

Omvisning: Sallings huer og Trine Søndergaard. Et samarbejde mellem kunst og kultur
Onsdag den 12. februar kl. 19.00

Aftenens omvisning finder sted i særudstillingen med Trine Søndergaards værker, hvor genstande fra Museum Sallings samling indgår. Her præsenterer tekstilformidler Mette Mehlsen de hårsmykker, huer og hovedbeklædninger, der indgår i værkerne, og uddyber kulturhistorien bag de tekstile genstande. Derudover giver Mette Mehlsen også et indblik i samarbejdet med Trine Søndergaard, omkring udvælgelse af genstande og de mange hensyn, som er taget i denne proces.

Location: Skive Museum, Havnevej 14, 7800 Skive