EN SJÆLDEN SAMLING

Fur Museum rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret på Fur – af international klasse.

Museet fortæller også om regionens landskaber og undergrund. Den historie spænder fra det tropiske molerhav til istidernes arktiske kulde, hvor store ismasser formede Danmark. Museet er din guide til at opleve disse fantastiske landskaber, og vi tilbyder en række aktiviteter med naturvandringer, foredrag og naturværksted.

Livet på Fur gennem de sidste 200 år kan du opleve i udstillingerne på Gammelhavn og Museumsgården “Det Lille Land”. Ved museumsgården står Tarris Mølle, Danmarks sidste kludesejler af sin slags. Gammelhavn viser fiskeriets omtumlede historie i Limfjorden omkring Fur.

Furs Fantastiske natur

Furs storslåede morænelandskab og molerklinterne langs nordkysten er noget for sig! Geologer har faktisk givet moleret navnet ‘Fur Formationen’, fordi det ikke ses bedre noget andet sted i verdenen. 

Du kan overskue øens små 22 km2 fra det højeste punkt, Store Odins høj, som hæver sig 76 meter over Limfjorden.

HAR DU GJORT ET FUND?

Mange fossil-fund er så gode, at de fortjener at blive udstillet. Derfor har museet en lille særudstilling med de mest spændende genstande – mange fundet af privatpersoner. Nogle er endda erklæret ‘Danekræ’.
Vil du vide mere om de fossiler, du har fundet, er du altid velkommen til at tage dem med på museet.

BESØG MUSEUMSBUTIKKEN

I Fur Museums butik kan du købe postkort, smykker, sjældne sten og genstande, brugskunst til bolig og udestue – og meget andet.

Butikken følger museets åbningstider.

Loading…