VELKOMMEN TIL SPØTTRUP BORG!

Her kan du gå på opdagelse i en ægte borg med voldgrave, borgtårne, riddersal, kirkerum og alt det, der hører middelalderen til.

Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Bygningerne er fra starten af 1500-tallet og fremstår i dag som det bedste eksempel på, hvordan man indrettede en herrebolig til forsvar i senmiddelalderen.
Borgens tykke mure og dens mange forsvarsforanstaltninger giver et unikt indblik i periodens forsvarsteknikker – og i det daglige liv på Borgen.

Rundt om Borgen ligger en beskyttende vold der, med sine 9 meters højde, udgjorde en sikring imod fjendens beskydning med artilleri.

Til Borgen hører også en stor, smuk park, hvor du også finder en spændende lægeurtehave. I det ene hjørne af parken er et område med bålhytte. 
Foran Borgen ligger Spøttrup Sø med sit rige og varierede fugleliv.

PRAKTISK INFORMATION

RUNDVISNING PÅ BORGEN
Grupper kan bestille en rundvisning via tlf.: 97 56 16 06. Rundvisningen tager cirka en time og koster fra 350 kroner + entré. Spøttrup Borgs rundvisere er erfarne og historisk vidende, og modtager gerne spørgsmål fra publikum. 

PARKERING
Parkering foregår på parkeringspladsen ved velkomstbygningen.

BILLETKØB
For at få adgang til Borgen skal billetter købes i velkomstbygningen.

RYGNING
Rygning er ikke tilladt på borgen.

HUNDE
Hunde er ikke tilladt på selve borgen, men gerne rundt omkring på de tilhørende arealer – selvfølgelig ført i snor.

SPØTTRUP BORG ER EN FERIEFAVORIT!

Spøttrup Borg troner på listen over de 11 bedste seværdigheder ved Limfjorden og Vesterhavet i 2018. Listen er udarbejdet af det danske firma Campaya, som formidler ferieboliger og sommerhuse i hele verden.
“Det er en stor oplevelse for ung som gammel at gå under de buede hvælvinger og ind i de samme gamle sale, hvor datidens biskopper, adelsmænd og riddere festede”, lyder det blandt andet.
Læs mere på Campayas hjemmeside. 
Spøttrup Borg er medlem at “Vestjyllands Attraktioner”. Se medlemslisten og find lokaliteterne: Vestjyllands Attraktioner
Du kan også tjekke overnatning og spisesteder på Skiveegnen ud med et klik i boksen her >>
 
Loading…