VELKOMMEN TIL SPØTTRUP BORG!

Her kan du gå på opdagelse i en ægte borg med voldgrave, borgtårne, riddersal, kirkerum og alt det, der hører middelalderen til.

Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Bygningerne er fra starten af 1500-tallet og fremstår i dag som det bedste eksempel på, hvordan man indrettede en herrebolig til forsvar i senmiddelalderen.
Borgens tykke mure og dens mange forsvarsforanstaltninger giver et unikt indblik i periodens forsvarsteknikker – og i det daglige liv på Borgen.

Rundt om Borgen ligger en beskyttende vold der, med sine 9 meters højde, udgjorde en sikring imod fjendens beskydning med artilleri.

Til Borgen hører også en stor, smuk park, hvor du også finder en spændende lægeurtehave. I det ene hjørne af parken er et lille legeområde med bålhytte. 
Foran Borgen ligger Spøttrup Sø med sit rige og varierede fugleliv.

Efterårsferie med hygge og uhygge på Spøttrup Borg!
I hverdagene er der hygge med familien, hvor der på Borgen vil være forskellige aktiviteter for børnefamilier. I borggården er der lagt op til leg med balancebom og stylter, og I kan prøve at udfordre hinanden til kamp med soft armour. På programmet er også skattejagt, hvor skatten kan være gemt både ude og inde, og den er ikke helt let at finde. I kan også se, hvem der er den bedste til at skyde med bue og pil.
Levendegørelse og aktiviteter foregår alle hverdage i efterårsferien kl. 11-16.
Fredag aften kl. 18-21 kan du deltage i Spøttrup Borgs skræmmende Halloween, som Spøttrup Borgs Venner står for. Af hensyn til Covid19 restriktioner skal der bestilles billet til arrangementet.
BILLETBESTILLING TIL HALLOWEEN – DESVÆRRE UDSOLGT!

PRAKTISK INFORMATION

RUNDVISNING PÅ BORGEN
Grupper kan bestille en rundvisning via tlf.: 97 56 16 06. Rundvisningen tager cirka en time og koster fra 350 kroner + entré. Spøttrup Borgs rundvisere er erfarne og historisk vidende, og modtager gerne spørgsmål fra publikum. N.B. På grund af Coronarestriktioner har vi pt. ingen omvisninger på Borgen.

PARKERING
Parkering foregår på parkeringspladsen ved velkomstbygningen.

BILLETKØB
For at få adgang til Borgen skal billetter købes i velkomstbygningen.

RYGNING
Rygning er ikke tilladt på borgen.

HUNDE
Hunde er ikke tilladt på selve borgen, men gerne rundt omkring på de tilhørende arealer – selvfølgelig ført i snor.

SPØTTRUP BORG ER EN FERIEFAVORIT!

Spøttrup Borg troner på listen over de 11 bedste seværdigheder ved Limfjorden og Vesterhavet i 2018. Listen er udarbejdet af det danske firma Campaya, som formidler ferieboliger og sommerhuse i hele verden.
“Det er en stor oplevelse for ung som gammel at gå under de buede hvælvinger og ind i de samme gamle sale, hvor datidens biskopper, adelsmænd og riddere festede”, lyder det blandt andet.
Læs mere på Campayas hjemmeside. 

Du kan også tjekke overnatning og spisesteder på Skiveegnen ud med et klik i boksen her >>

12-06-2018
Loading…