Velkommen til marked ærede ridder eller jomfru!

”Træd nærmere – dem som kommer sidst får de dårligste pladser”, lyder det fra Max Heratikus. En markedsgøgler af guds nåde, som henrykker både stor og små.

”Gør plads! Knægten skal for retten for tyveri og straffen bliver ikke mild!” råber Ridder Martin, mens hans soldater slæber af sted med knægten.

I det  fjerne høres kanonerne, som buldrer mod Borgen. En flok lejesoldater angriber Borgen, og snart er kampen i gang. På turneringsbanen sidder ridderne på deres flotte heste i fuldrustning, og venter på heroldens signal. Høje lyde af sværd der krydser sværd høres fra kamppladsen. Krigere i fuldrustning udfordrer hinanden på turneringsbanen.

 Tilbage på pladsen går snakken lystigt, og der falbydes alskens varer så som smykker, lertøj, lædervarer og smukke stoffer. Og melder sulten sig, så har kokken tændt op i grillen, hvor maden serveres i hyggelige omgivelser midt i middelalderen!

For 11. år i træk afholdes Bispens Marked på Spøttrup Borg i uge 30 – Vestjyllands største middelaldermarked med gøglere, aktører og handelsfolk fra ind- og udland.

 
Guds fred til alle og vel mødt til Bispens Marked 2018!

 

Bemærk at Café Borgen byder på god mad lige midt på Bispens Marked.

Fredag aften er Bispens Marked åbent indtil kl. 22. Oplev aftenstemningen på markedet, som næsten bliver magisk i faklernes skær!

Program:

Programmet for de enkelte dage lægges op, så snart det er klar.