Vandkantskolen

Vandkantskolens placering midt i Limfjorden giver de bedste muligheder for at formidle livet i og omkring havet på en sikker og spændende facon for alle målgrupper 24/7. Naturvejlederne arbejder med at formidle og fascinere vha. grundlæggende naturvidenskabelige emner på en ny sammenhængende måde, så forståelsen og interessen for menneskets rolle i naturen øges. Vi har stort fokus på FN’s 17 Verdensmål og især, naturligvis, verdensmål nr. 14 – Livet i Havet. Selvom færre danskere er i direkte kontakt med naturen, har vi alle, som fremtidens Natur- og Kulturbærere, en instinktiv forståelse af vores rolle med at passe på naturressourcerne.  

Naturskolens daglige udgangspunkt er Glyngøre Skole, hvor vi har laboratoriefaciliteter/overnatningsmuligheder og Kulturstationen i Glyngøre, hvor der er rig mulighed for historisk perspektivering, og alligevel tager vi ofte ud med grej og viden i hele regionen. Limfjorden giver let adgang til i praksis at udforske den vilde natur under havets overflade. Vi laver arrangementer, som f.eks. Strandsafari for skolebørn, Østerssafari for demente, Blå Flag arrangementer, messeopstillinger/udstillinger og meget mere. 

Du er altid velkommen til at kontakte naturvejleder Jesper Nielsen Krogh for at høre nærmere om de forskellige arrangementer.
Jesper kan kontaktes på mail: jenk@museumsalling.dk eller på mobilnr.: 2072 8785. 

Blå Flag arrangementer sommeren 2021

Fællesoverskriften for arrangementerne er ”Til Middag med Fjordens dyr”, og de foregår i synlig afstand af de Blå Flag. De afholdes i samarbejde med Skive kommunes afdeling for Natur, Byg og Miljø. Blå Flag er en international certificering, der f.eks. arbejder for at højne vandkvaliteten, vandsikkerheden og naturformidlingen.

Arrangementer er vores bud på spændende og lærerig naturformidling. Hvert år har vi besøg af borgere og turister, som glæder sig til sæsonen starter. Du, din familie og venner er meget velkomne og vi håber at se jer ved Limfjorden. Det er naturligvis gratis.

Se listen over datoer og steder for Blå Flag Arrangementer 2021 her