Sommerkunstskole i uge 27

Hvert år inviterer vi børn til at deltage i en uges Sommerkunstskole en uge i skolernes sommerferie. Vi samarbejder med kunstnere og andre kreative mennesker. Børnene arbejder med billedkunstneriske udtryksformer, de lærer noget om kunst, og om, hvad et museum er. Og de får nye venner.

Sommerkunstskolen finder sted i museets lokaler og udstillinger – og i naturen omkring os: parken, skoven og fjorden.
Ugen afsluttes med en festlig fernisering for forældre og søskende.

Har du lyst til at arbejde som en rigtig billedkunstner? Vil du lære noget om kunst? På museets sommerkunstskole skal vi lave jordklodemalerier, vi skal tegne og male, lære sjove teknikker og arbejde med forskellige materialer. Og vi skal opleve spændende kunst på museet!

Tidspunkt: 1.-5. juli kl. 9-14 (fredag til kl. 15.30)

Målgruppe / alder: 9-14 år

Tilmelding: Senest den 16. juni på mail info@museumsalling.dk. Ved tilmelding oplyses barnets navn og alder, samt betalende voksnes navn, adresse og mobiltlf.

Pris: 500 kr.

Undervisere: Pia Viborg, Ida Hauerholt Viborg og Mette Dyrberg

Praktiske bemærkninger: Husk madpakke, udetøj, tøj der må blive snavset.

Yderligere oplysninger: Museumsinspektør Mette Dyrberg, tlf. 99157196, mail mmdy@museumsalling.dk

 

 

Billedskole forår 2019

Nyt tilbud til børn, unge og voksne:

Billedskole på Skive Museum

Fra marts vil Skive Museum danne rammen om billedskoleforløb for både børn, unge og voksne. Underviserne er billedkunstnerne Pia Viborg og Poul E. Nielsen i samarbejde med museets faginspektører.

Museets nye formidlingslokale vil hver tirsdag i foråret vil fungere som base for Billedskolen, men mange af aktiviteterne vil finde sted udendørs i parken og i Krabbesholm skov.

Der skal arbejdes kreativt med naturens materialer, og med genbrugsmaterialer, og der skal eksperimenteres med forskellige teknikker og redskaber. Museets kunstudstillinger og udvalgte kulturhistoriske genstande – f.eks. en isbjørn – vil indgå i Billedskolens forløb, både som inspirationskilder og fordi Billedskolen også handler om at opleve og lære noget om kunst og kultur.

Billedskolen er et tilbud til både børn, unge og voksne. Fra kl. 15.30-17.30 vil der være et hold for børn i alderen 9-14 år, og om aftenen for unge fra 15 år og opefter samt voksne.

De to lokale billedkunstnere Pia Viborg og Poul E. Nielsen er håndplukkede til projektet. De har begge ved flere lejligheder samarbejdet med museet, altid med stor succes, og de er begge vant til at undervise både børn og voksne. De vil denne gang prøve at samarbejde omkring forløbene – dvs. de er begge til stede hver tirsdag, som undervisere og inspiratorer.

Billedskolen bygger på tidligere erfaringer

Der har tidligere været afholdt billedskoleundervisning på museet. Den første Sommerkunstskole fandt sted helt tilbage i år 2000, og hvert år lige siden har en stor flok børn hvert år deltaget i en uges Sommerkunstskole, hvor vægten har liget på det kreative arbejde, men hvor børnene også har lært museet at kende ”bag kulisserne”. Og i årene 2010-2012 var der både efterårs- og forårskurser i bl.a. tegning, billedskole, land art og foto.

”Hver gang vi har udbudt Sommerkunstskole, har der været stor tilslutning til det, og derfor tror og håber vi, at der også vil være interesse for at gå på billedskole om tirsdagen, lige som man kan gå til musik, idræt eller spejder”, siger Mette Dyrberg, museumsinspektør i Museum Salling.

Der er begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Yderligere info: Mette Dyrberg, mmdy@museumsalling.dk, tlf. 99157196 / 21466451.

Flyer til Billedskolen kan downloades her